Veelgestelde vragen

Per onderwerp vindt u hier veel voorkomende vragen. Heeft u een vraag over de techniek, inhoud of heeft u een algemene vraag? Dan staat uw antwoord hier waarschijnlijk bij.

Inhoud

Waar kan ik terecht met inhoudelijke vragen?

Als u inhoudelijke vragen heeft over het gebruik van Acadin of naar aanleiding van een opdracht, kunt u contact met ons opnemen via info@acadin.nl.

Waar kan ik terecht met andere vragen?

Voor overige (technische) vragen over het gebruik van Acadin kunt u terecht bij helpdesk@acadin.nl.

Zijn er handleidingen beschikbaar?

Op de website van Acadin zijn diverse instructiematerialen te downloaden. Deze worden regelmatig ge-update naar aanleiding van feedback en vragen van gebruikers en bij aanpassingen binnen de leeromgeving van Acadin die nog doorontwikkeld wordt.

Is Acadin per leerling af te stemmen?

Ja, binnen Acadin staat de individuele leerling centraal. Acadin is erop gericht om ondersteuning te bieden bij het vormgeven van onderwijs op maat. Er kan onder andere gezocht worden op (vak)gebieden die voor een specifieke leerling interessant zijn, leerniveau, moeilijkheidsgraad en/of leervoorkeur.

Zijn alle leeractiviteiten digitaal?

De leeractiviteiten die op dit moment in Acadin zijn opgenomen zijn vrijwel allemaal digitaal, bijvoorbeeld te downloaden bestanden (in pdf of word), die eventueel uitgeprint kunnen worden, of verwijzingen naar leerzame, interessante websites (Wikiwijs arrangementen, webkwesties, online experimenten). Ook niet-digitale materialen worden beschreven, waarmee het zoeken en inzetten van een passende leeractiviteit ook voor dergelijke materialen vanuit Acadin mogelijk gemaakt wordt.

Moeten alle leeractiviteiten digitaal verwerkt of ingeleverd worden?

Bij een aantal leeractiviteiten wordt gebruik gemaakt van pdf-bestanden, die niet bewerkt kunnen worden. In geval van een pdf-bestand kan het bijvoorbeeld ook als werkblad afgedrukt worden voor schriftelijke verwerking, mede afhankelijk van de opdracht. Het is dus niet altijd noodzakelijk of mogelijk om digitaal de antwoorden te verwerken.Het inleveren/afronden van opdrachten wordt in ieder geval wel altijd met digitale bestanden gedaan. Hiervoor kunnen ook eigen bestanden gebruikt worden, waaronder zelf aangemaakte word-documenten met de antwoorden, presentaties, foto's van producten en andere digitale producten. Deze kunnen bij de toegekende leeractiviteit, waar ze betrekking op hebben, worden toegevoegd (door de bestanden te uploaden).

Hoe krijg ik meer aanbod en resultaten na invullen van zoekcriteria?

Er wordt continue gewerkt aan de uitbreiding van het aantal leeractiviteiten in Acadin. U zult dus steeds meer resultaten krijgen als u zoekcriteria invult voor een bepaalde leerling.

Geen webpaden meer in Acadin 2.0?

In Acadin 2.0 zijn geen webpaden meer opgenomen. Onze visie  is zoveel mogelijk de leeractiviteiten te kunnen aanbieden binnen Acadin zelf, zodat de leerlingen  niet worden omgeleid. Daarnaast leidden de webpaden nog vaak naar betaalde antwoordbladen. Binnen het abonnement van Acadin moeten er geen extra kosten voor de abonneehouders zijn. De webpaden zijn buiten Acadin wel beschikbaar.

Downloaden van opdrachten – waarom niet digitaal invullen?

Het is in Acadin niet mogelijk om in de opdrachten te werken. Opdrachten zijn PDF bestanden die je niet digitaal kunt invullen. Als een school werkt met tablets is het uiteraard mogelijk om de pdf op te slaan of er een schermafdruk van te maken. Zodra het om puzzels of dergelijke opdrachten gaat dan kun je ze uitprinten. De afweging om op deze wijze te werken is een bewuste. De mogelijkheid om op verschillende manieren een opdracht te maken  is in de huidige structuur veel rijker dan als we het in een invoerscherm hadden verwerkt. Leerlingen kunnen dan alleen een tekstvak invullen (ipv ook filmpjes, foto’s van creatieve opdrachten, ppp, etc.) en dat vinden we te beperkt.

Waarom is de chatfunctie verdwenen?

De chatfunctie is niet opgenomen in Acadin 2.0. Uit onderzoek bleek dat deze functie niet vaak werd gebruikt in Acadin 1.0. Er zit wel een feedbackfunctie in Acadin 2.0 – via beoordeling  kan digitaal worden gecommuniceerd over de gemaakte opdrachten – hier is ook ruimte voor opmerkingen.

Wordt Acadin nog verder ontwikkeld?

Het aantal leeractiviteiten wordt continu aangevuld. Heeft u wensen of komt u iets tegen dat niet werkt, dan stellen wij het op prijs als u ons dat laat weten via info@acadin.nl.

Kan ik zelf leermateriaal toevoegen of opsturen?

Heeft u interessant materiaal dat u graag toegevoegd wilt zien in Acadin, dan kunt u dat laten weten via content@acadin.nl.

Leerkrachten en leerlingen zijn erg enthousiast

Heidi Jacobs van Basisschool de Schakel

De training heeft Acadin bij ons op de kaart gezet

Renske Prins van KBS de Reinboge

Acadin geeft ons beleid handen en voeten

Basisschool De Bron - Neerbeek

Het consortium Acadin, onder de vlag Onderwijsontwikkeling Nederland